Vin og vinsmaking

Foto: Rakel Berg

Gårdens spesialområde er kombinasjonen av mat og vin og den rikholdige vinkjelleren er bygget opp rundt gårdens menyer.

Verten er utdannet Sommelier (vinkelner) og legger stor prestisje i vinvalget. Vi har blant annet som de eneste i Norge, viner fra de italienske topprodusentene Erik Banti syd i Toscana og Campo Verde i Calabria. Vi kan også tilby Champagne fra produsent Moutardier.

Som alkoholfritt alternativ kan vi anbefale eplemost fra Braastad Epler på Nes. Ønsker du øl, så har vi blant annet lokalt øl fra Røhne Bryggerhus på Stange.

Bli en bedre vinkjenner

Verten holder gjerne vinsmaking i gårdens stemningsfulle vinkjeller. Smakingen relaterer seg oftest til kombinasjonen mat og vin, og anbefales som en aktivitet før f. eks. middag. Selskapet får smake vin som passer til menyen og vin som ikke passer. Smakingen kan også skreddersys etter gjestenes ønsker.